Gastfuncties voor bezoekers en patiënten

De gastfuncties/diensten zijn minimaal 1 x per week van maandag t/m vrijdag tussen 9:30 – 12:30 uur of 12:30 – 16:00 uur.

Gastheer/-vrouw entree: je zorgt voor de eerste ontvangst voor iedereen die het ziekenhuis bezoekt. Buiten bij de entree help je mensen in en uit de auto te stappen, reik je een rolstoel aan en rijdt deze naar binnen als dit gewenst is.

Gastheer/-vrouw ontvangst en aanmeldzuilen: elke dag komen veel patiënten en bezoekers in ons ziekenhuis. Ze vinden het fijn als jij als gastheer/-vrouw helpt om ze wegwijs te maken in onze grote ziekenhuizen. Je biedt zo nodig je hulp aan bij de aanmeldzuilen en geeft uitleg over de aanmeldprocedure. Je verwijst door naar de juiste afdeling en eventueel loop je ook een stukje mee met de patiënt.

Gastheer/-vrouw koffie- en theekar: als vrijwilliger verzorg je een kopje koffie, thee of een glas limonade voor patiënten en bezoekers in de polikliniek. Er is tijd voor een persoonlijk gesprekje als dit gewenst lijkt. Je geeft onze bezoekers en patiënten een veilig gevoel. Voor de kinderen zijn er tekeningen en kleurpotloden en soms mogen kunnen zij een klein presentje grabbelen.

Culturele activiteiten functies voor patiënten

De functies/diensten van de culturele activiteiten voor patiënten zijn in de avonden en weekenden ongeveer 3 uur per keer. Je draait maximaal 1 x per 2 weken een dienst. Het gaat om:

Muziek en culturele avonden: je haalt patiënten op vanaf de verpleegafdelingen of helpt mee met planning van de koren, ontvangst van de koren, schenkt koffie en thee.

AZ-voetbalavonden: als AZ thuis speelt breng je patiënten die dat willen naar een gezamenlijke ruimte om samen de wedstrijd te bekijken. Samen moedigen we onze spelers aan.

Kerk: je haalt patiënten op vanaf de verpleegafdelingen voor de kerkdienst.

Pianist: je creëert mooie momenten voor patiënten en bezoekers, dit doe je op verschillende plekken in het ziekenhuis. Tijdens bezoektijd in de centrale hal, in de huiskamers van de afdelingen en zo nu en dan zelfs op de kamer bij patiënten.

Zorgfuncties voor patiënten

Voor zorgfuncties ben je minimaal 1 x per week beschikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 18:00 uur. De dienst is maximaal 4 uur (handmassage maximaal 2,5 uur). Je nagels zijn kort en hebben geen nagellak en je draagt geen hand- en polssieraden. Het gaat om:

Patiëntenvervoer: je helpt op vakkundige wijze om patiënten te vervoeren binnen ons ziekenhuis. Alle vervoeren vervoersactiviteiten gebeuren volgens de protocollen en elke aanvraag wordt binnen 15 minuten afgehandeld.

Hand- en voetmassage: op verschillende afdelingen bieden we patiënten een moment van aandacht met een ontspannende hand- en voetmassage. De massage is makkelijk te leren, geeft een stukje aandacht en betekent voor de patiënten heel veel.

Gastheer/-vrouw op de afdeling: als je het leuk vindt om persoonlijke aandacht aan een patiënt te geven die dit aangeeft dit nodig te hebben. Dit kan bijvoorbeeld in vorm van een gesprekje, bloemen schikken, lezen, samen kleuren, spelletje doen, boodschapje doen of een kleine wandeling in en om het ziekenhuis.

Huiskamerproject (locatie Alkmaar): voor de patiënten van neurologie die dit wensen, schenk je in de huiskamer iets te drinken in. Samen heb je een gesprekje, of speel je een spelletje om zo de patiënt toch een waardevolle invulling van de dag te geven.

Heb je interesse in vrijwilligerswerk in ons ziekenhuis? Of wil je meer weten? Lees dan verder bij solliciteren

Start met typen en druk op enter om te zoeken