Binnen het vrijwilligerswerk hebben we de functies onderverdeeld in 3 categorieën:
Gastfuncties, Culturele activiteiten functies en Zorgfuncties

Gastfuncties voor bezoekers en patiënten

De gastfuncties/diensten zijn minimaal 1 dagdeel per week van maandag t/m vrijdag.

Gastheer/-vrouw entree: je zorgt voor een veilig en gastvrij ontvangst buiten bij onze entree. Je helpt patiënten om in en uit de auto te stappen, een rolstoel aan te reiken en draagt zorg voor de openbare rolstoelen. Daarnaast loop je controle rondes over het ziekenhuis terrein.

Gastheer/-vrouw ontvangst en aanmeldzuilen: je biedt proactief en gastvrij je hulp aan bij de aanmeldzuilen en geeft uitleg over de aanmeldprocedure. Daarnaast verwijs je patienten door naar de juiste afdeling of loop je eventueel een stukje mee.

Gastheer/-vrouw koffie- en theekar:  je verblijdt onze patiënten en bezoekers in de wachtruimtes met een kopje koffie, thee of een glas limonade. Voor de kinderen zijn er tekeningen en kleurpotloden en soms mogen kunnen zij een klein presentje grabbelen.

Huiskamerproject (locatie Alkmaar): voor de patiënten van neurologie is er een gezellige huiskamer beschikbaar. Als gastvrouw/heer van deze huiskamer schenk je iets te drinken in, heb je een leuk gesprekje of speel je een spelletje om de patiënt een waardevolle invulling van de dag te geven.

Gastheer/-vrouw fietsenstalling (locatie Alkmaar): Je zorgt voor een warm en veilig welkom van bezoekers die hun fiets stallen bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Je voorziet de fietsen van een nummer en zorgt ervoor dat de bezoekers met een goed gevoel hun fiets kunnen achterlaten. Het is een heel zelfstandige functie waarbij je lekker buiten bent en veel mensen spreekt. Verder ben je verantwoordelijk voor netjes houden van de omgeving in en rond de stallingen.

Gastheer/-vrouw locatie Heerhugowaard:  je ontvangt gastvrij onze patiënten en bezoekers bij de entree en verwijst hen naar de juiste balie of etage. Daarnaast draag je zorg voor de koffiecorner in de wachtruimte waarbij je bezoekers wat drinken aan biedt. Voor de kinderen zijn er tekeningen en kleurpotloden en soms mogen kunnen zij een klein presentje grabbelen.

Culturele en gastvrije activiteiten voor patiënten

Deze functies/diensten zijn variërend van 1 dagdeel per week tot een weekend of  avonddienst 1 x per 2 weken.

Muziek en culturele avonden: voor onze patiënten organiseren wij verrassende muzikale avonden. Je inventariseert welke patiënten willen deelnemen en haalt hen op van de verpleegafdelingen. Je vervoert de patiënt naar de evenementzaal waar je  ook een drankje en hapje verzorgt.

AZ-voetbalavonden: bij AZ-thuiswedstrijden kunnen onze patiënten de wedstrijd kijken op een groot scherm in onze eigen AZ fanroom. Je inventariseert welke patiënten willen deelnemen en haalt hen op van de verpleegafdelingen.  Je vervoert de patiënt naar de evenementzaal waar je ook een drankje en hapje verzorgt.

Kerk: op zondagochtend of met speciale vieringen kunnen onze patiënten een kerkdienst bijwonen. Je haalt de patiënten op voor de dienst en brengt ze na afloop weer terug.

Pianist: je creëert mooie muzikale momenten voor onze patiënten en bezoekers, dit doe je op verschillende plekken in het ziekenhuis. Tijdens bezoektijd in de centrale hal, in de huiskamers van de afdelingen en zo nu en dan zelfs op de kamer bij patiënten.

Gastheer/-vrouw op de afdeling: je geeft persoonlijke aandacht aan de patiënten van de verpleegafdelingen.  Dit doe je bijvoorbeeld door een gesprekje, bloemen schikken, lezen, spelletje doen, boodschapje doen of een kleine wandeling in en om het ziekenhuis.

Zorgfuncties voor patiënten

Zorgfuncties zijn minimaal 1 dagdeel per week van maandag t/m vrijdag.

Patiëntenvervoer: je helpt op vakkundige wijze om patiënten te vervoeren (lopend, in een rolstoel of bed) tussen de verschillende afdelingen binnen ons ziekenhuis.  Op dit moment hebben we in Alkmaar voldoende vrijwilligers voor deze functie. In Den Helder zijn we nog wel op zoek naar collega’s.

Patiëntenvervoer dagbehandeling: je ondersteunt de verpleegkundige van de dagbehandeling om patiënten op vakkundige wijze te vervoeren van en naar de operatiekamers.

Hand- en voetmassage: op verschillende afdelingen bieden we patiënten een moment van aandacht met een ontspannende hand- en voetmassage. De massage is geeft een stukje persoonlijke aandacht. Het volgen van een massagetraining is verplicht bij deze functie.

Heb je interesse in vrijwilligerswerk in ons ziekenhuis? Of wil je meer weten? Lees dan verder bij solliciteren

Start met typen en druk op enter om te zoeken