Wat ga je doen als vrijwilliger Familiehuis?

Je zorgt voor de eerste ontvangst van de gasten die in het Familiehuis komen verblijven. Je haalt indien nodig de gasten op in het ziekenhuis en begeleidt ze naar het Familiehuis. Na ontvangst en check-in maak je de gasten wegwijs in het huis en je brengt ze naar de kamer. Je bent tijdens de dienst aanspreekpunt voor de gasten en je verzorgt naar behoefte een kopje koffie of thee. En er is altijd tijd voor een gesprekje en een luisterend oor.

Er zijn ook werkzaamheden te doen van huishoudelijk aard. Je zorgt ervoor dat het huis opgeruimd en gezellig is. Dat er genoeg schoon serviesgoed in de kast staat, dat in de koffiehoek suiker, melk en een versnapering is aangevuld. Je zorgt ervoor dat de handdoekenwas gedraaid, gedroogd en gevouwen weer in de kast ligt. Je laat de afwasmachine draaien en ruimt uit.

Als gasten vertrekken dan maak je de kamer weer gereed voor de volgende gasten. Je verschoont de bedden en maakt de badkamer en slaapkamer weer piekfijn in orde.

Binnen het vrijwilligerswerk hebben we de functies/diensten onderverdeeld in 2 categorieën

Dagdiensten
De dagdiensten zijn 1 x per week van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 13.00 uur of 13.00 – 17:00 uur.
De dienst is maximaal 4 uur. Er wordt zoveel mogelijk met 2 medewerkers per dienst gewerkt.

Bereikbaarheidsdienst
De bereikbaarheidsdienst is van maandag t/m vrijdag van 17.00 – 23.00 uur en zaterdag en zondag van 9.00 – 23.00 uur.

Wat zijn de taken van de medewerker tijdens de bereikbaarheidsdienst?

Het Familiehuis is ook buiten kantoortijden bereikbaar en toegankelijk voor mensen die onverwachts een kamer nodig hebben. De bereikbaarheidsdienst wordt deels door de medewerkers van het Familiehuis uitgevoerd.
Je bent tijdens de dienst oproepbaar om gasten in het ziekenhuis op te halen en te begeleiden naar het Familiehuis. Je checkt de gasten in en maakt ze wegwijs in het huis.

Over Noordwest

Noordwest Ziekenhuisgroep is een topklinisch ziekenhuis. Dit betekent dat we een opleidingsziekenhuis zijn voor vrijwel alle medisch specialismen. Met 700 bedden, ruim 4500 medewerkers, 650 vrijwilligers en zo’n 340 medisch specialisten is Noordwest Ziekenhuisgroep een van de grootste ziekenhuisorganisaties van Nederland en een grote werkgever in Noord-Holland. We zijn nuchtere Noord-Hollanders en hebben als kernwaarden ambitieus, samen en betrokken.
Noordwest, als je nóg beter wilt worden dan je al bent.

Ben je enthousiast?

Heb je interesse in vrijwilligerswerk in ons Familiehuis? Of wil je meer weten? Mail dan naar familiehuis@nwz.nl of bel met 072-5037310.

Start met typen en druk op enter om te zoeken