Als topklinisch ziekenhuis heeft Noordwest Ziekenhuisgroep op het gebied van onderwijs, opleidingen en wetenschappelijk onderzoek uitgesproken doelstellingen en ambities. Deze worden ingevuld door Noordwest Academie, ons eigen leerhuis. We doen dat op onze eigen manier: praktisch, concreet en doelgericht waarbij we aandacht hebben voor wie je bent als persoon, wat voor professional je wilt zijn, welke kwaliteiten je hebt en hoe je deze zo goed mogelijk in kunt zetten.

Medisch onderwijs

Al ruim 20 jaar draagt Noordwest Ziekenhuisgroep bij aan de opleiding van geneeskundestudenten (co-assistenten) tot basisarts en aan de vervolgopleiding tot medisch specialist. Jaarlijks lopen 500 co-assistenten stage in ons ziekenhuis, Noordwest biedt 25 erkende medische vervolgopleidingen, daarnaast worden stageplaatsen aangeboden aan huisartsen, artsen verstandelijk gehandicapten, militair artsen en specialisten ouderengeneeskunde in opleiding. Hiervoor werkt Noordwest samen met Amsterdam UMC in Amsterdam.

Verpleegkundig onderwijs

Vanaf 2012 biedt Noordwest Ziekenhuisgroep de Verpleegkunde Opleiding in de Praktijk (VIP). Dit is een opleiding tot mbo verpleegkundige die volledig binnen het ziekenhuis en het leerhuis wordt ingevuld in samenwerking met ROC Horizon College en ROC Kop van Noord Holland.

Vanaf schooljaar 2020-2021 bieden wij een vierjarige opleiding hbo verpleegkunde (HIP) in samenwerking met Inholland aan. Deze variant is voor schoolverlaters met een startkwalificatie (havo, vwo, mbo-4) of voor geïnteresseerden die binnen een ander vakgebied minimaal een mbo-diploma niveau 4 hebben behaald. Lees hier meer over verpleegkundig onderwijs bij Noordwest.

Stages

Wil je stage lopen bij Noordwest Ziekenhuisgroep? We bieden stageplaatsen aan op mbo-, hbo- en universitair niveau, ook op gebied van finance & control, P&O, ICT en facilitaire dienstverlening. Je kunt hier voor terecht bij het stagebureau. Het stagebureau is onderdeel van Noordwest Academie en bemiddelt tussen studenten die in het kader van hun opleiding een stage zoeken en de afdelingen van Noordwest Ziekenhuisgroep.

Start met typen en druk op enter om te zoeken