Skip to main content

Toonaangevend in opleidingen op alle niveaus

Eigen regie op jouw ontwikkeling

Je kunt bij ons terecht voor opleidingen over de volledige breedte van de ziekenhuiszorg. Op alle niveaus. Als jong zorgtalent, op weg naar een vliegende start. Maar ook als doorgewinterde professional, om je verder te ontwikkelen en te specialiseren.

Een opleiding die bij jou past

Wie je ook bent

Noordwest is een toonaangevende aanbieder van opleidingen. Met een eigen verpleegkundige opleiding in de praktijk (VIP) in samenwerking met regionale roc’s. En een vierjarige opleiding hbo Verpleegkunde samen met Inholland. Bovendien lopen er jaarlijks zo’n 500 coassistenten stage in onze ziekenhuizen. En bieden we maar liefst 25 erkende medische vervolgopleidingen en stageplaatsen aan samen met Amsterdam UMC. Wie je ook bent en wat je ook wilt gaan doen: bij Noordwest vind je altijd een opleiding die bij je past.

Jouw inspirerende leeromgeving

Onze klinische praktijk

In alle opleidingen is onze klinische praktijk jouw inspirerende leeromgeving. Daar ontdek je, leer je en ontwikkel je je het meest en gaat jouw vak echt leven. Het maakt dat we een graag geziene partner zijn voor onderwijsinstellingen in onze regio. Bovendien verrichten we veel wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met academische ziekenhuizen. We beschikken daarmee over heel veel praktijkervaring en specialistische kennis onder één dak. Meer weten?

Kijk op noordwestacademie.nl

Kom je stagelopen?

Duik in onze boeiende praktijk

Bij Noordwest kun je terecht voor stages op mbo-, hbo- en universitair niveau. In de directe ziekenhuiszorg, maar óók ook op de afdelingen finance & control, HR, ICT en facilitaire dienstverlening. Een uitstekende en leerzame kans dus om te ontdekken of Noordwest later ook voor jou een interessante werkgever is.

Meer weten? Of direct solliciteren als stagiair?
Neem contact op met ons stagebureau.

Hoe doen we dat?

  • Noordwest heeft 25 erkende medische vervolgopleidingen, op jaarbasis zijn er 150 arts-assistenten in opleiding.
  • Ieder jaar lopen ongeveer 600 coassistenten een co-schap in Noordwest.
  • We verzorgen een eigen mbo-v opleiding in samenwerking met ROC’s Horizon en Vonk en in samenwerking met InHolland biedt Noordwest ook de hbo-v variant aan, gemiddeld zijn er 180 studenten.
  • Jaarlijks behalen ruim 110 verpleegkundigen het diploma van een (CZO/FZO) vervolgopleiding.
  • In Noordwest lopen 350 medisch wetenschappelijke onderzoeken, de output hiervan is jaarlijks zo’n 200 publicaties.
  • Op basis van de Green deal introduceert Noordwest Academie Planetary Health in al het onderwijs voor artsen en verpleegkundigen in opleiding.

‘Naast mijn werk als arts maak ik inmiddels ook deel uit van het opleidingsteam en ben ik dagvoorzitter’

‘Ik kwam voor het eerst bij Noordwest terecht als coassistent. Ik liep tijdens mijn studie Geneeskunde coschappen op de afdeling Interne/MDL. Ik voelde me meteen op mijn plek. Tijdens mijn vervolgopleiding MDL kwam ik voor het praktijkgedeelte weer bij Noordwest terecht. Toen ik klaar was met die studie werd ik gevraagd om bij Noordwest te komen werken. In 2016 ben ik als MDL-arts begonnen. En ik werk hier nog steeds met heel veel plezier.’

Lees verder