Skip to main content

Toonaangevend in opleidingen op alle niveaus

Eigen regie op jouw ontwikkeling

Je kunt bij ons terecht voor opleidingen over de volledige breedte van de ziekenhuiszorg. Op alle niveaus. Als jong zorgtalent, op weg naar een vliegende start. Maar ook als doorgewinterde professional, om je verder te ontwikkelen en te specialiseren.

Een opleiding die bij jou past

Wie je ook bent

Noordwest is een toonaangevende aanbieder van opleidingen. Met een eigen verpleegkundige opleiding in de praktijk (VIP) in samenwerking met regionale roc’s. En een vierjarige opleiding hbo Verpleegkunde samen met Inholland. Bovendien lopen er jaarlijks zo’n 500 coassistenten stage in onze ziekenhuizen. En bieden we maar liefst 25 erkende medische vervolgopleidingen en stageplaatsen aan samen met Amsterdam UMC. Wie je ook bent en wat je ook wilt gaan doen: bij Noordwest vind je altijd een opleiding die bij je past.

Jouw inspirerende leeromgeving

Onze klinische praktijk

In alle opleidingen is onze klinische praktijk jouw inspirerende leeromgeving. Daar ontdek je, leer je en ontwikkel je je het meest en gaat jouw vak echt leven. Het maakt dat we een graag geziene partner zijn voor onderwijsinstellingen in onze regio. Bovendien verrichten we veel wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met academische ziekenhuizen. We beschikken daarmee over heel veel praktijkervaring en specialistische kennis onder één dak. Meer weten?

Kijk op noordwestacademie.nl

Kom je stagelopen?

Duik in onze boeiende praktijk

Bij Noordwest kun je terecht voor stages op mbo-, hbo- en universitair niveau. In de directe ziekenhuiszorg, maar óók ook op de afdelingen finance & control, HR, ICT en facilitaire dienstverlening. Een uitstekende en leerzame kans dus om te ontdekken of Noordwest later ook voor jou een interessante werkgever is.

Meer weten? Of direct solliciteren als stagiair?
Neem contact op met ons stagebureau.

Hoe doen we dat?

  • Noordwest heeft 25 erkende medische vervolgopleidingen, op jaarbasis zijn er 150 arts-assistenten in opleiding.
  • Ieder jaar lopen ongeveer 600 coassistenten een co-schap in Noordwest.
  • We verzorgen een eigen mbo-v opleiding in samenwerking met ROC’s Horizon en Vonk en in samenwerking met InHolland biedt Noordwest ook de hbo-v variant aan, gemiddeld zijn er 180 studenten.
  • Jaarlijks behalen ruim 110 verpleegkundigen het diploma van een (CZO/FZO) vervolgopleiding.
  • In Noordwest lopen 350 medisch wetenschappelijke onderzoeken, de output hiervan is jaarlijks zo’n 200 publicaties.
  • Op basis van de Green deal introduceert Noordwest Academie Planetary Health in al het onderwijs voor artsen en verpleegkundigen in opleiding.
Janine van Baar

‘Van stage naar een vaste baan én verder groeien’

‘Tijdens mijn studie biologie liep ik een junior stage bij Noordwest. Ik werkte mee in laboratoriumonderzoek op de afdeling medische microbiologie. Ik ontdekte al snel dat ik diagnostiek leuker vond dan research. Het idee dat je weliswaar niet aan het bed staat, maar wel bijdraagt aan de zorg voor mensen. Tijdens dezelfde stage ontstond ook mijn liefde voor het vak microbiologie. Want er is nog zóveel te ontdekken in de onzichtbare wereld van micro-organismen. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot medisch analist D, met moleculaire diagnostiek als specialisme.’

Lees verder