Skip to main content

Vrijwilliger worden?

Kom verder!

Naast 4.500 professionals leveren óók zo’n 500 vrijwilligers een belangrijke bijdrage aan onze ziekenhuiszorg. Met hun inzet en warme aandacht voor mensen maken zij het verschil in onder meer Alkmaar, Den Helder en Heerhugowaard. Sluit jij je ook als vrijwilliger aan?

Wees gastvrij en gezellig

Noordwest staat bekend als een gastvrij ziekenhuis waar we patiënten en bezoekers een zo aangenaam mogelijk verblijf bieden. Daarom kun je in verschillende gastvrije vrijwilligersfuncties aan de slag. Bijvoorbeeld als gastvrouw of -heer. Bij de entree waar je mensen welkom heet en de weg wijst. Bij onze aanmeldzuilen waar je vragen van bezoekers beantwoordt. Een gastvrij ontvangst van bezoeker en patiënten op het buitenterrein, als vrijwilliger bij onze fietsenstalling of bij de parkeershuttle in Den Helder.

Solliciteer direct

Bied gezelschap en vermaak

Zet je vrijwillig in tijdens de maandelijkse muzikale avond. Of in de AZ-fanroom in Alkmaar waar patiënten samen de thuiswedstrijden kijken. Jij inventariseert wie wil deelnemen, brengt patiënten er naartoe en zorgt voor een hapje en een drankje. Ook kun je patiënten begeleiden die een kerkdienst willen bijwonen. Of ga je liever (pro)actief aan de slag met onze patiënten? Het bieden van een luisterend oor, houden van gezelschap, het doen van een spelletje, samen boodschappen halen of een fijne wandeling bijvoorbeeld. En ben je muzikaal? Als pianist bij Noordwest trakteer je patiënten en bezoekers op mooie muziekmomenten.

Solliciteer direct

Ondersteun onze zorgprofessionals

Ook in de directe ondersteuning van onze ziekenhuiszorg zijn vrijwilligers onmisbaar. Denk aan het zorgvuldig in een rolstoel of bed vervoeren of lopend begeleiden van patiënten van de ene naar de andere afdeling of naar de operatiekamers. Of geef je na een training te hebben gevolgd onze patiënten met aandacht een ontspanningsmoment met een hand- en voetmassage?

Solliciteer direct

Word vrijwilliger in Het Familiehuis

In Familiehuis Noordwest in Alkmaar kunnen familieleden, vrienden en mantelzorgers van onze patiënten logeren. Zo zijn ze dicht bij elkaar op momenten dat dat belangrijk is. Als vrijwilliger doe je huishoudelijk werk: schoonmaken, opruimen, wassen, noem maar op. Als de gasten vertrekken maak jij alles weer klaar voor de ontvangst van de volgende gasten.  Je ontvangt nieuwe gasten, soms haal je ze op, je maakt ze wegwijs, zet koffie en thee, neemt de tijd voor een gesprekje, hebt een luisterend oor en zorgt dat gasten zich thuis voelen.

Meer weten?
Mail naar familiehuis@nwz.nl

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend

Een functie als vrijwilliger is betekenisvol en van grote waarde. Daarom nemen we jou en je taken serieus. Tijdens onze kennismaking, waarin we samen kijken naar waar jouw hart ligt. En naar taken die bij je passen. Eenmaal aan het werk kun je op onze persoonlijke aandacht rekenen en zorgen we voor plezier in je werk. Tegelijkertijd draag jij een grote verantwoordelijkheid. Want onze patiënten en onze professionele medewerkers moeten blindelings op jouw aanwezigheid en inzet kunnen vertrouwen. Vrijwilligerswerk is dus vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Onze waardering voor jou

We doen voor jouw belangeloze inzet graag iets terug. Met onder meer een reiskostenvergoeding en een jaarlijkse kerstattentie. En word je lid van de personeelsvereniging dan nodigen we je regelmatig uit voor gezellige uitjes, mooie wandelingen en uitdagende sportevenementen.

Iets voor jou?
Solliciteer als vrijwilliger
Solliciteer direct
Janine van Baar

‘Van stage naar een vaste baan én verder groeien’

‘Tijdens mijn studie biologie liep ik een junior stage bij Noordwest. Ik werkte mee in laboratoriumonderzoek op de afdeling medische microbiologie. Ik ontdekte al snel dat ik diagnostiek leuker vond dan research. Het idee dat je weliswaar niet aan het bed staat, maar wel bijdraagt aan de zorg voor mensen. Tijdens dezelfde stage ontstond ook mijn liefde voor het vak microbiologie. Want er is nog zóveel te ontdekken in de onzichtbare wereld van micro-organismen. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot medisch analist D, met moleculaire diagnostiek als specialisme.’

Lees verder