Skip to main content

Vrijwilliger worden?

Kom verder!

Naast 4.500 professionals leveren óók zo’n 500 vrijwilligers een belangrijke bijdrage aan onze ziekenhuiszorg. Met hun inzet en warme aandacht voor mensen maken zij het verschil in onder meer Alkmaar, Den Helder en Heerhugowaard. Sluit jij je ook als vrijwilliger aan?

Wees gastvrij en gezellig

Noordwest staat bekend als een gastvrij ziekenhuis waar we patiënten en bezoekers een zo aangenaam mogelijk verblijf bieden. Daarom kun je in verschillende gastvrije vrijwilligersfuncties aan de slag. Bijvoorbeeld als gastvrouw of -heer. Bij de entree waar je mensen welkom heet en de weg wijst. Bij onze aanmeldzuilen waar je vragen van bezoekers beantwoordt. Op onze afdelingen of in een van de gezellige huiskamers waar patiënten en bezoekers samenkomen en jij de koffie zet, een praatje maakt en een spelletje meedoet.

Solliciteer direct

Bied gezelschap en vermaak

Zet je vrijwillig in tijdens culturele en muzikale avonden. Of in de AZ-fanroom in Alkmaar waar patiënten samen de thuiswedstrijden kijken. Jij inventariseert wie wil deelnemen, brengt patiënten er naartoe en zorgt voor een hapje en een drankje. Ook kun je patiënten begeleiden die een kerkdienst willen bijwonen. Of ga je liever creatief en actief aan de slag met onze patiënten? Bloemschikken, een spelletje, samen boodschappen halen of een fijne wandeling bijvoorbeeld. En ben je muzikaal? Trakteer patiënten en bezoekers dan op mooie muziekmomenten.

Solliciteer direct

Ondersteun onze zorgprofessionals

Ook in de directe ondersteuning van onze ziekenhuiszorg zijn vrijwilligers onmisbaar. Denk aan het zorgvuldig in een rolstoel of bed vervoeren of lopend begeleiden van patiënten van de ene naar de andere afdeling of naar de operatiekamers. Of geef je na een training te hebben gevolgd onze patiënten met aandacht een ontspanningsmoment met een hand- en voetmassage?

Solliciteer direct

Word vrijwilliger in Het Familiehuis

In Familiehuis Noordwest in Alkmaar kunnen familieleden, vrienden en mantelzorgers van onze patiënten logeren. Zo zijn ze dicht bij elkaar op momenten dat dat belangrijk is. Als vrijwilliger doe je huishoudelijk werk: schoonmaken, opruimen, wassen, noem maar op. Als de gasten vertrekken maak jij alles weer klaar voor de ontvangst van de volgende gasten.  Je ontvangt nieuwe gasten, soms haal je ze op, je maakt ze wegwijs, zet koffie en thee, neemt de tijd voor een gesprekje, hebt een luisterend oor en zorgt dat gasten zich thuis voelen.

Meer weten?
Mail naar familiehuis@nwz.nl

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend

Een functie als vrijwilliger is betekenisvol en van grote waarde. Daarom nemen we jou en je taken serieus. Tijdens onze kennismaking, waarin we samen kijken naar waar jouw hart ligt. En naar taken die bij je passen. Eenmaal aan het werk kun je op onze persoonlijke aandacht rekenen en zorgen we voor plezier in je werk. Tegelijkertijd draag jij een grote verantwoordelijkheid. Want onze patiënten en onze professionele medewerkers moeten blindelings op jouw aanwezigheid en inzet kunnen vertrouwen. Vrijwilligerswerk is dus vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Onze waardering voor jou

We doen voor jouw belangeloze inzet graag iets terug. Met onder meer een reiskostenvergoeding en een jaarlijkse kerstattentie. Ook organiseren we elk jaar een groot feest waar al onze vrijwilligers samenkomen. En we nodigen je regelmatig uit voor gezellige uitjes, mooie wandelingen en uitdagende sportevenementen.

Iets voor jou?
Solliciteer als vrijwilliger
Solliciteer direct
Leon Borst

‘Ik ben bij Noordwest IC-verpleegkundige, TikTokker én drag queen’

‘Hoe ik ben gekomen waar ik nu ben, heb je even? In mijn jonge jaren zocht ik het in de ICT, het onderwijs, een kledingwinkel en de psychologie. Die zoektocht heeft best een tijd geduurd. Tot ik naar een open dag over hbo-verpleegkunde ging. Ik ging studeren en heb even aan de gehandicaptenzorg geproefd. Vervolgens liep ik stage bij Dijklander én Noordwest. Daar ontstond mijn passie voor de ziekenhuiszorg. Na het halen van mijn diploma ging ik aan de slag bij Noordwest. En kijk nu eens, ik ben hier inmiddels gespecialiseerd IC-verpleegkundige!’

Lees verder