Skip to main content

Noordwest, bij ons kom je verder

Met elkaar

Eerlijk is eerlijk. De banen in de zorg liggen voor het oprapen. Dus waarom een baan bij Noordwest? Dat lees je hieronder.

Noordwest. Zorg voor elkaar

Je nieuwe werkgever

Welkom. En kom verder. Wij zijn een gastvrij ziekenhuis met 10 locaties in Noord-Holland, 4.500 gedreven professionals, en 500 vrijwilligers. Als geen ander verstaan we allemaal ons vak en samen halen we daar dagelijks onze energie uit. Werken doen we met daadkracht: handen uit de mouwen, borst vooruit, voeten op de grond. Met warme, persoonlijke aandacht voor onze patiënten én oog voor elkaar. Als topklinisch ziekenhuis zijn we trots op de kwaliteit van onze zorg. En op het baanbrekende wetenschappelijke onderzoek dat we doen. Ook zijn we volop gericht op vernieuwing en vooruitgang. Samen zijn we innovatief op weg naar een toekomst waarin goede ziekenhuiszorg toegankelijk en betaalbaar is én blijft voor de 600.000 inwoners van onze regio.

Alle ruimte voor jou

Ontwikkel jezelf

Wij geloven dat als we ons werk slim blijven organiseren en flink innoveren, jij en je collega’s samen plezier in je werk kunnen hebben. In werk dat past en meegroeit met je persoonlijke leven, je professionele talenten en je maatschappelijke drijfveren. Of je nu aan de slag gaat in de directe ziekenhuiszorg of in een van de vele andere vakgebieden die essentieel zijn om de beste zorg te kunnen leveren. We bieden je daarbij alle ruimte om opleidingen te volgen en nieuwe, uitdagende taken en tijdelijke projecten aan te pakken. Ruimte om jezelf te ontwikkelen en je in te zetten daar waar jouw hart ligt. Bovendien hebben we oog voor elkaar. Met persoonlijke aandacht tijdens én buiten ons werk gaan we samen nieuwe uitdagingen tegemoet.

Gewoon jezelf zijn

Divers en inclusief

Noordwest heeft diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel staan. Net als onze patiënten vormen ook onze medewerkers samen een afspiegeling van onze samenleving. Jong, oud, van allerlei komaf. Stuk voor stuk unieke collega’s die bij ons allemaal zichzelf kunnen zijn. Wees dus welkom, kom verder en blijf wie je bent. Want juist daar waar we van elkaar verschillen, leren we van elkaar, vullen we elkaar aan en zijn we samen één Noordwest.

Samen bouwen

Aan de zorg van morgen

Ook volgende generaties moeten erop kunnen rekenen dat de zorg voor elkaar is in onze regio. Dus bouwen we samen aan de toekomst. Letterlijk, met de ontwikkeling van twee state-of-the art ziekenhuislocaties in Alkmaar en Den Helder. Sowieso zijn onze locaties stuk voor stuk plekken waar het fijn werken is. En ook hier wordt vol ingezet op innovatie, digitalisering en nieuwe technologieën. Jouw vernieuwende ideeën en creatieve oplossingen zijn in je dagelijkse werk én in onze verander- en verbetertrajecten meer dan welkom.

Onze duurzame drive

Gezond, klimaatneutraal en circulair

Wie goed wil zorgen voor patiënten moet ook goed zorgen voor zijn omgeving en onze planeet. Dus serveren we gezonde voeding en gaan we zuinig om met energie. We gebruiken producten, instrumenten en grondstoffen die het milieu niet of nauwelijks belasten en recyclebaar zijn. Afval beperken we tot een minimum. Daarbij inspireren we medewerkers, bezoekers en patiënten tot duurzaam gedrag. Verder zorgen we goed voor onze medewerkers. Met aandacht en speciale programma’s, zodat iedereen fit, vitaal en duurzaam inzetbaar is en blijft. Zo gaan we samen stap voor stap op weg naar een duurzame, gezonde, klimaatneutrale en circulaire toekomst.

Hoe doen we dat?

  • Werkgroep Duurzaam Noordwest.
  • Green Teams die op diverse afdelingen onze zorg verduurzamen.
  • Duurzaam idee? Kom ermee. En win de VerduurSamen trofee!
  • Online magazine VerduurSamen.
  • Hergebruik van ons te vervangen ziekenhuismeubilair.
  • Week van de Duurzaamheid.

En … nog veel meer!

Meer weten over onze mensen?

Check de verhalen

Janine van Baar

‘Van stage naar een vaste baan én verder groeien’

‘Tijdens mijn studie biologie liep ik een junior stage bij Noordwest. Ik werkte mee in laboratoriumonderzoek op de afdeling medische microbiologie. Ik ontdekte al snel dat ik diagnostiek leuker vond dan research. Het idee dat je weliswaar niet aan het bed staat, maar wel bijdraagt aan de zorg voor mensen. Tijdens dezelfde stage ontstond ook mijn liefde voor het vak microbiologie. Want er is nog zóveel te ontdekken in de onzichtbare wereld van micro-organismen. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot medisch analist D, met moleculaire diagnostiek als specialisme.’

Lees verder